lauantai 2. lokakuuta 2010

Ei-niin glamourista muotia yöaikaan

Good morning everybody - Good morning teacher.

En oikeasti tajua miksi ihmeessä heräsin näin aikaisin. Miulla on nimittäin herätyskello asetettu starttaamaan Lady GaGan Starstruckin tahdissa vasta kello 8.00. Miksipä niin aikaisin, nythän on (tietääkseni) viikonloppu? No, mulla on tänään lähtö Kouvolaan esiintymismatkalla meidän IKI-IHANAN kuoromme kanssa. Pitäis kai mennä nukkumaan vielä että olisi siellä sitten jotenkin kuosissa mutta. Ei väsytä! Ainakaan hirveesti.

Kävin eilen pyörähtämässä neljän kaverin kanssa Lappeenrannan joka vuosi järjestettävässä Fashion By Nightissa, toisin sanoen Muodin Yössä. Täytyy harmittavasti sanoa ettei siellä oikein mitään uutta ollut. Pikkutytöt sai mennä kihartamaan hiuksiaan Iso-Kristiinassa, Oprissa taas oli meneillään joku malli- ja laulajalupauksien haku. Se blondi vaan selitti meille suu vaahdossa niistä muotikursseista, juontajakoulutuksista ja laulutehtävistä. Ja ilmaiseksiko sä tästä hommasta sitten olisit selvinnyt? Et todellakaan! Mallikurssi vie lompakoltasi sen ~500 euroa, laulaja/juontajakoulutus taas noin ~700 euroa. Ehkä kermaperseporvarien pissiksille tai kuningattarien sävelkorvattomille "kaunokaisille"... But not for me.

Mentiin muuten yhdessä vaiheessa Oprin hissiin ja sitten eräs kavereista nojasi siihen seinään ja painoi vahingossa hälytysnappulaa jolloin hissi pysähtyi ja alkoi kilisemään. Kaiken lisäksi hississä oli lasiovet... me oltiin ihan paniikissa ja painettiin nopeesti 1-kerroksen nappulaa ja onneksi se sitten meni eteenpäin. Heti hissin avattua ovensa me kiidettiin salama ulos ja juostiin vielä monia satoja metriä ulkonakin nauraen rajusti. Miten meille sattuukin aina kaikkea tällaista?

Ei siellä kaupungilla siis oikein mitään toimintaa ollut. Meillä oli jopa niiin tylsää että mentiin välillä vaan istumaan keskustan penkeille ja kattelemaan ihmisiä. Seurattiin myös erästä kaveria jonka oli alunperin tarkoitus tulla meidän kanssa mut menikin sitten toisten tovereidensa tykö. Saatiin ne vissiin hermoromahduksen partaalle kun kokoajan oltiin samassa kauppakeskuksessa ja vilkutettiin tälle kys. kaverille kauheen viattomasti. "Moooi!" Tuli niin elävästi mieleen Agatha Christien Teos, Kuolema Niilillä, jossa seikkailee kuuluisa Hercule Poirot. Me voidaan seurata sua vaikka maailman ääriin ilman syytteitä. Ei me tehdä mitään väärää? Saadaan vaan sut hulluksi. Viattomalla tavalla.

Olisihan siellä tietty joku Koop Arponen ja Elias Hämäläinen esiintynyt mutta eäh, ei niin kiinnostavaa kuitenkaan että oltaisiin liuettu jopa katselemaan. Eikä me myöskään ostettu mitään. Siellä oli niin hirveet ryysikset joka paikassa ettei oikein jaksanut edes kaupoilla pyöriä. Me sit päädyttiin kävelemään keskustaa ympäri aika tyhjäntoimettomina. Jos mentiin johonkin liikkeeseen niin oltiin siellä varmaan kaksi minuuttia. Mun mielestä siellä ei vaa ollut mitään uutta. Okei, enemmän ihmisiä ja jotain arvontoja/tms mut muuten ihan älyttömän tylsää. Ne mainostaa tota tilaisuutta hullun lailla ja antaa meille... tän? No, kenties shoppailijat tykkää. Minä en.

Tulihan siinä kävellessä kauhee nälkä joten me mentiin sitten porukalla erään kauppakeskuksen sisällä olevaan pizzeriaan ja tilattiin kaksi pizzaa, margheritat ♥ Nom, pizzat oli isoja ja herkullisia mutta sitten tuli ähky olo joka ei ollut niin kiva kokemus. Aatella, joskus meitsi pystyy syömään kokonaisen pizzan ilman mitään komplikaatioita ja nyt puolikas pizza pisti vatsan vellomaan? Outoa.

Ei me oikeen tehty sitten enää mitään, kunhan mentiin leikkipuistoon ja käveltiin ulkona. Naurettiinhan me tietty poskiontelomme kipeiksi mutta niinhän me aina tehdään. Nähtiin myös oman ikäsiämme nuoria kännissä KAUPPAKESKUKSESSA. Ne hoiperteli siellä ihan sekopäisinä ja niiden kaverit joutu (erittäin nolojen ja häpeävien naamojan kera) kuljettamaan niitä ulos. Mietittiin siinä sitten että miltäköhän noistakin kavereista mahtaa tuntua... ei sillä, ne 'kaverit' oli kyllä itsekin kauheita vakkarikännäilijöitä joten ei niillä ole varmaan hirveä vara mitään valitellakaan.
Muuten siellä näki kauheesti ERITTÄIN nuoria mutta silti niin meikattuja ja laitettuja pikkutyttöjä - ikääkin oli varmaan nuorimmalla 9. En tajua miksi ihmiset nykyään aikuistuu niin nopeasti. Minä olin vielä 12-vuotiaana kauhea Bratzien ja Polly Pocket-nettisivuston suurkuluttaja. (Vähän aiheesta poiketen, vierailin äsken kys. PP:n pelisivuilla ja ne on muuttunut ihan tyhmiksi!) Mut kuitenkin, mun mielestä maailma on muuttunut ihan liian pahaksi vuosien kuluessa. Onneksi en ite kuulu siihen porukkaan, joka aloittaa meikkailun, tupakan polton ja kännäilyn 10 vuoden iässä. Okei, en kyllä aloita sitä varmaan ikinä... Nössö mikä nössö!
Mut ehkä myös jollakin tapaa viisas. Kai.

Se ilta oli nopeasti ohi. Yksi kerrallaan kavereista häipyi: aluksi eräs lähti bussin kyytiin ja me juostiin bussin perässä ja sit bussi melkein pysähtyi ja oltiin noloina. Sit me loput mentiin puiston penkille istumaan ja käytiin vielä yhdessä kauppakeskuksessa js sit yks lähti taas kävellen kotiinsa, joka sijaitsee noin 500 metrin päässä sydänkeskustasta. Sit me kolme jäätiin sinne keskenämme ja mietittiin kauan, minne mentäisiin. Aluksi päädyttiin Coffee Houseen mutta siellä oli niin hirveä haju ja kalliit hinnat että lähdettiin järjestyksenvalvojan avaaman oven siivitteleminä kylmään iltaan. Kavuttiin ylämäkeä ylös ja päädyttiin Iso-Kristiinaan josta ostettin sitten jäätelöt. YYY niissä oli jotain ällöttäviä kovettuneita kohtia :( En pitänyt.

Sitten mekin hyvästeltiin toisemme ja pääsin yhden kaverin kyydissä kotiin. Eipä ollut hääppöinen reissu. Ehkä Lappeenranta ei vaan ole mitään kivoja happeningeja järjestämään! Paljon siellä oli porukkaa ja tuttuja näki ja meillä oli keskenämme hauskaa (kuten aina), mutta siihen se sitten jäikin. Pikkupissiksiä oli kiva mulkkailla sillai tylysti alta kulmien mut ei ne ees kattonut minua päin. MUT AINAKIN OLI OMAAKIVAA. Ja sain sentään pizzaa pizzaa pizzaa! Muuten olikin aika tylsät hoodit.

+

Minä ja kuorotoverit Lahdessa edelliskeväänä. Olen tuo oikeanpuoleinen ja lyhyin (nyt ignooraatte sen naaman!)

Täytyy muuten kiittää teitä kolmea lukijaa. Ootte ihania ja inspaatte kirjoittamaan! :)

(Haluisko joku neuvoa miten tähän voi laittaa videolinkin sillai et se näkyy tässä?)
Ens kerralla kirjotan sit jotain henkevää... tai sit en.

Love for all,
♥ oona

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En pysty lukee sun kirjottamaa tekstiä tuntematta kylmiä väreitä selässäni ja tää on ainoastaan huono juttu. En oikeesti pidä siitä muka nokkelasta ja aina niin kritisoivasta ajatusmaailmasta. Jos joku tahtoo kännätä, anna kännätä.

who cares london ambitions kirjoitti...

Kiitti kommentinpoikasesta!
Tähän täytyy ikävästi nyt sanoa ei-niin-nokkelasti että that's me. Mä en henk.koht tykkää teinikännäilystä yhtään ja saan kyllä mielestäni ilmaista mielipiteeni omassa blogissani = puuttua maailman kulkuun omalla tavallani, vai mitä? Ei pitäisi olla nokan koputtamista. En mä nimittäin vaan voi "antaa kännätä". Mulla on oikeus ilmaista mielipiteeni. :D

En muuten tiennytkään omaavani oikeesti wnb nokkelaa ja kritisoivaa ajatusmaailma. Likaista.

~oona